Veelgestelde vragen

Hoe wordt een gietvloer gemaakt?

  • Dag 1: De ondervloer wordt gereinigd en geschuurd om een goede hechting te verkrijgen. De vloer wordt met een primer verzegeld en eventuele kleine ongelijkheden worden uitgevlakt. Indien nodig (en afgesproken, bij een minerale gietvloer) worden er wapeningsnetten aangebracht om het risico van scheurvorming zoveel mogelijk te beperken.
  • Dag 2 of 3: De gietlaag wordt aangebracht. Deze is 3-6 millimeter dik (verbruik minimaal 6kg per m2 – maximaal 12 kg per m2). Een Beal vloer is bewerkelijker doordat het materiaal niet vloeit en na droging geschuurd moet worden. Beal neem altijd een dag langer in beslag.
  • Dag 3 of 4: Een cementitious gietvloer wordt gepolijst, waarmee het unieke uiterlijk van de vloer zichtbaar wordt. Een PU-gietvloer wordt niet gepolijst. Een Bealvloer wordt grondig geschuurd en gepolijst. Tot slot wordt de vloer met twee lagen transparantmatte coating afgewerkt. De minerale gietvloer en de Bealvloer kunnen desgewenst worden afgewerkt met steenolie in plaats van coating.
  • Dag 5: De vloer is voorzichtig beloopbaar. Een week na aanbrengen is de vloer op volledige sterkte.

Wat kost een gietvloer?

De prijs van een gietvloer is afhankelijk van de benodigde voorbereiding, de materiaalkeuze en het oppervlak. We geven een paar voorbeelden. Op een geschikte ondervloer kost het leveren + aanbrengen van een minerale gietvloer van bijvoorbeeld 60 m2  € 4.550,- inclusief btw. Bij 100 m2 is dit € 6.230,- inclusief btw.

Wil je een prijsindicatie voor de vloer van jouw keuze? Vul dan het contactformulier op deze website in. Indien beschikbaar is een tekening van de woning handig om mee te sturen en natuurlijk het totaal aantal m2. Je bent natuurlijk ook van harte welkom in onze showroom; deTurf. Maak dan even een afspraak met Robert  (06 53 40 75 44) zodat je al je wensen kunt bespreken.

Na hoeveel dagen kunnen we de woning inrichten?

Een week na het gieten van de vloer is hij op ‘eindsterkte’. Als er met zware meubelen gesleept gaat worden is het verstandig om deze uithardingstijd aan te houden. Maar een dag na het coaten mag je er alweer voorzichtig (op sokken) op lopen.

Krijgen we garantie?

Paulichvloeren hanteert Algemene Voorwaarden. Mochten er onverhoopt toch verwijtbare mankementen zijn, dan levert Paulich een nieuwe gietvloer.