Minerale Gietvloer

Onze minerale gietvloeren zijn van het fabrikaat Quartzline SL Cementitious. Dit is een gietcement met kunststoffen, dus geen beton. Een bewegingsvrije ondergrond zoals bijvoorbeeld een zand-cement dekvloer of een oude, goed vastzittende tegelvloer is een vereiste om deze harde toplaag te kunnen aanbrengen. Toch kan het gebeuren dat er na uitharding barstjes in deze gietvloer ontstaan, met name bij grotere oppervlakten en op vloerverwarming. Dergelijke barstjes in de toplaag tasten de kwaliteit van de vloer niet aan en worden geaccepteerd in ‘het beeld’.

Deze cementgebonden gietvloer is de voordeligste variant. De prijs per vierkante meter hangt af van het totale aantal vierkante meters; informeer via de ‘contact button’  naar de prijs voor het oppervlak waarin jij geïnteresseerd bent.

Afwerking & eindresultaat

Minerale gietvloeren zijn altijd uniek. Het eindresultaat is afhankelijk van de wijze waarop de vloer is gegoten en van de laagdikte, maar ook van factoren zoals de luchtvochtigheid en de temperatuur op het moment van gieten. En je moet dus niet wakker liggen van dunne, grillige scheurlijnen in de vloer; dat hoort erbij. De minerale gietvloer wordt standaard afgewerkt met een vuilwerende, matte coating of met steenolie.